Zwitserse overheidsbank om Bitcoin-kredietverlening en -bewaringsservices aan te bieden

Basler Kantonalbank, een van de 24 kantonale banken die zich toeleggen op het bedienen van de 26 Zwitserse kantons, heeft plannen aangekondigd om te beginnen met het aanbieden van de bitcoin (BTC) handels- en bewaardiensten aan haar klanten via haar dochteronderneming, volgens een persbericht op 3 augustus 2020.

Een andere Zwitserse bank adopteert Bitcoin

Terwijl crypto-vriendelijk Zwitserland al geruime tijd een groot aantal op Bitcoin Profit gerichte financiële instellingen herbergt, staat Basler Kantonalbank op het punt om de eerste door de staat gesteunde commerciële bank in het land te worden die klanten aan cryptoassets-gerelateerde diensten aanbiedt.

Volgens bronnen die dicht bij de laatste ontwikkeling liggen, is Basler Kantonalbank, een Zwitserse kantonnale bank die in 1899 werd opgericht, van plan om tegen 2021 bitcoin en altcoins te verhandelen en te bewaren voor haar klanten. Als alles volgens plan verloopt, zegt de geldschieter dat hij de dienst via zijn dochteronderneming, Bank Cler, zal lanceren.

Hoewel Bank Cler een aparte bankvergunning heeft, heeft BKB een meerderheidsbelang in de bank en gebruikt deze als digitaal competentiecentrum.

Commentaar gevend op de kwestie, Natalie Waltmann, zei de bankbediende,

„We zullen een aanbod doen voor de handel en bewaring van digitale activa. Bank Cler’st het digitale competentiecentrum van onze onderneming, waartoe ook moederbedrijf BKB behoort. We zijn ook geïnteresseerd in het aanbieden van crypto-handelsdiensten.“

Enorme vraag naar Bitcoin

Als verklaring voor haar beslissing om bitcoin en andere cryptos in haar productaanbod te integreren, merkte de bank op dat ze een enorme vraag naar digitale activa heeft van haar jongere klanten.

Om het te laten werken, zegt Cler bank dat het de diensten van een crypto-deskundige, Alain Kunz, in dienst zal nemen, die zal functioneren als het hoofd van de digitale activa bij Bank Cler.

Ondanks het feit dat Zwitserland een soepele regelgeving heeft ingevoerd die gericht is op het creëren van een gunstig klimaat voor bitcoin-linked bedrijven, is het voor digitale activa nog steeds moeilijk om toegang te krijgen tot bankdiensten en met meer staatsbanken die crypto’s aannemen, wordt verwacht dat dit probleem permanent zal worden opgelost.

Zwitserland blijft de frontlinie van de digitale valuta-innovatie bezetten, hoewel verschillende andere jurisdicties nu meer aandacht besteden aan de ontluikende technologie.

Eerder in januari 2020 informeerde BTCManager dat de Zwitserse stad Zermatt nu belastingafdrachten in bitcoin (BTC) accepteert.

Bitcoin lijkt zijn bullish momentum weer te hebben herwonnen, met sommige analisten die voorspellen dat de prijs van het vlaggenschip crypto dit jaar weer in de buurt van $20.000 zal komen.

In de perstijd zit de bitcoin-prijs op $11.278, met een marktkapitalisatie van $208,09 miljard, zoals te zien is op CoinMarketCap.